Familie counseling

Verslaving van een gezinslid zorgt altijd voor veel stress en onderlinge problemen binnen het gezin. Een ieder gaat vaak op zijn of haar eigen manier om met de ontstane situatie. Dit zorgt voor veel onderlinge spanning, drama en instabiliteit.

Gezinsleden worden tegen elkaar opgezet door de verslaafde om zijn of haar zin te krijgen. Het ene gezinslid wil met de mantel der liefde zorgen voor verandering. Terwijl de ander een harde aanpak logischer vindt om de verslaafde te doen inzien dat onacceptabel gedrag niet langer wordt getolereerd. Hierdoor ontstaan vaak verwijten onderling. Waarbij de verslaafde garen spint.

Na praktisch alle mogelijke manieren te hebben geprobeerd om de verslaafde een halt toe te roepen. Zonder gewenst resultaat. Zit je er als familie vaak verslagen en gebroken bij. Je verslaafde partner, kind, broer of zus blijft maar vervallen in hetzelfde totaal egocentrische gedrag waarin liegen, bedriegen, agressie, manipulatie en vele andere uitingen je tot wanhoop drijven. Je vraagt je hardop af of het aan jezelf ligt. En twijfelt of het ooit nog goed komt. Bounce Back kan uitkomst bieden.

Ons ambulante naasten programma geeft u de mogelijkheid om de regie terug te pakken over uw eigen leven. Zowel op individueel als gezinsniveau. Het programma bestaat uit minimaal 5 intensieve sessies. Hierin werken we actief samen om inzicht te krijgen in de ontstane situatie. Via gespreksvorming en diverse oefenvormen brengen we de verandering teweeg die nodig is om jezelf weer op één te zetten.

pijltjes
advies1

Het is vaak bevrijdend om te ontdekken dat de verslaving van de ander niet jouw schuld is. Door inzicht en tools te krijgen om met dit ziektebeeld om te gaan. Leren wij je om de controle terug te krijgen over je eigen leven en niet langer hulpeloos gebukt te gaan onder de verslaving binnen het gezin.

Helaas is het onmogelijk om het verslaving probleem voor de ander op te lossen. Maar onder leiding  van onze professionele ervaringsdeskundige familie counselors bieden wij jou de mogelijkheid om jezelf en het gezin weer op één te zetten.

Wil je meer weten over ons Familie Counseling Programma? Voel je vrij om contact te zoeken via e-mail, telefonisch of met een klik op onze whatsapp button

Let wel: Een intake gesprek op locatie kost€ 95,- excl. BTW. Dit wordt in mindering gebracht indien er dienst(en) worden afgenomen.

Wij helpen jou verder, vandaag nog!